Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Regiune din Italia de sud, Calabria se afla in Peninsula Italica, la sud de Napoli. Limitat in nord de regiunile Campania si Basilicata, Calabria intalneste Sicilia de-alungul Stramtorii Messina. Calabria este aproape in intregime o zona muntoasa, iar capitala sa este Cantazaro.

Calabria

Locuri de vizitat in Calabria

Principala atractie din Calabria sunt liniile de coasta si muntii Aspri, Aspromonte. Coasta este alternativ pietroasa si nisipoasa (cu plaje). Culmile muntoase, cele mai cautate de turisti sunt Aspromonte si La Sila, cu parcuri nationale si lacuri. Climatul este tipic mediteranean, cu exceptia zonelor foarte inalte si intinderile din partea estica, de-alungul Marii Ioniene, care sunt mai aride.

Alte destinatii importante sunt: Reggio Calabria, satul Sibari. Locatii aflate la Marea Tireniana: Scilla, Tropea, Capo Vaticano. Siderno, pe coasta ioniana. Orasul medieval Gerace, statiunea si situl arheologic Squillace, casa lui Tommaso Campanella, Stilo, cu castelul normand si Biserica bizantina, Cattolica, Pizzo Calabro, statiunea Soverato, oraselul medieval Nicotera. Calabria fiind si un important centru univeritar.

Ce mancam in Calabria?

In special in regiunea Calabriei, traditiile culinare sunt pastrate. Mancarurile tipice sunt Sopressata, Nduja, conservele din peste-sabie, sardine si cod (in special in zona coastei). Deserturile tipice sunt prajite (cudduraci, scalille, scalidde) sau coapte (biscotti).

Specialitati locale includ: branza caciocavallo, ceapa rosie, frittuli sau curcuci (friptura de porc), Liquorice, Lagane e Cicciari (un fel de paste), Pecorino Crotonese (branza de oaie) si Pignolata.

Cum ajungem in Calabria?

Aeroporturile accesibile in regiunea Calabria sunt: Aeroporto di Lamezia Terme-Sant’Eufemia, Aeroporto dello Stretto si Aeroporto di Crotone-Santa Anna.

Comments