Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Venetia este un loc minunat, pe ale caror stradute te poti pierde ore in sir fara sa mai vrei sa iesi. Daca doresti sa lasi in urma labirinturile de canale si poteci, pentru o jumatate de zi, ai optiunea de a vizita Burano si insulele din jurul Venetiei. Un abonament pe o zi pentru toate mijloacele de transport din Venetia este 20 euro, iar vapoarele din statiile de langa Piata San Marco te pot duce pe toate insulitele la care visezi, precum San Michele, Lido di Venezia, Torcello, Mazzorbo sau multe altele.

Burano

Burano – Cea mai colorata insula a Europei

Burano este o insula la aproximativ 40 de minute de Venetia, care iti va face calatoria in Italia si mai frumoasa. Poti vedea insula clar de la orizont, aceasta era si ideea pe vremea cand locul era ocupat in preponderenta de pescari, care gaseau calea spre casa mai usor. Burano arata ca o paleta de culori din mijlocul Marii Adriatice. Poti observa si campanila din mijlocul insulei, care este de fapt un turn inclinat, din cauza terenului pe care a fost construit initial.

Aici fiecare casa este vopsita intr-o alta culoare: mov, roz, verde, galben, portocaliu… infrumusetate cu flori, perdele si decoratiuni specifice. Multe dintre aceste constructii, parca din plastilina, sunt ocupate de magazine cu bijuterii din sticla de Murano si piese din dantela de Burano, aspectele pentru care aceste insule sunt cunoscute. Sticla si dantela inca se fabrica in aceste locuri, si, daca sunt originale, ar trebui sa fie destul de scumpe, dar cu adevarat unice.

Burano – Raiul pasionatilor de fotografie

Daca il cautai, sa stii ca ai gasit raiul pasionatilor de fotografie in Burano, fiind un loc cu adevarat inedit si care te binedispune. Ai ocazia sa te plimbi pe stradutele cu case pe care si curcubeul este invidios, sa traversezi micile canale pe podurile de lemn, sa urmaresti viata localnicilor si sa faci putin shopping de suveniruri. Nu ezita sa descoperi locurile mai ascunse ale insulei si sa incerci bucataria locala, asta printre sedintele de fotografie. O dupa-amiaza aici este speciala, mai ales ca atmosfera este diferita fata de Venetia, e liniste si un aer boem, de care te vei bucura la maxim.

Comments