Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Capitala Ungariei, Budapesta atrage in fiecare an din ce in ce mai multi turisti. Descoperiti obiective turistice Budapesta, unele printre cele mai difersificate si impozante locuri de vizitat pe care le puteti gasi in toata Ungaria, asadar un city break in Budapesta, unde puteti vedea toate obiectivele intr-un singur loc, nu trebuie ratat.

Obiective turistice Budapesta

Desi primele dovezi ale acestui teritoriu dateaza dinainte de anul 493, Budapesta nu a avut dintotdeauna forma actuala, ea fiind la inceput locul a trei orase (Obuda, Buda, Pest) ce apoi au fost unite sub acelasi nume.

Dupa varii evenimente istorice ce au schimbat aspectul si conducerea Budapestei, razboiul si comunismul fiind printre cele mai importante intamplari ce au adus schimbari majore, orasului si nu numai, Budapesta isi reincepe dezvoltarea, se bucura de retragerea ultimelor formatiuni militare sovietice (in 1991) si incepe a se transforma intr-un oras European respectabil si apreciat, devenind in scurt timp un punct de atractie turistica atat datorita peisajului variat cat si datorita vestigiilor al caror numar este mai mult decat generos.

In ziua de astazi, din punct de vedere arhitectural orasul nu are constructii exagerat de moderne, chiar si cele mai noi ridicate, respectand stilul secolului XX incepand cu blocurile, cladirile de birouri si ajungand pana la noile poduri ce traverseaza Dunarea.

Palatul Regal Budapesta

Obiective turistice Budapesta

O plimbare noaptea pe dealul Buda, in districtul castelului. De sus veti avea o priveliste superba a orasului. Budapesta este fara indoiala unul din cele mai romantice orase ale Europei.

Citadela Budapestei pe dealul Gellert vazuta ziua sau noaptea.

Doua ore de relaxare la Gellert Spa la baile termale si piscina interioara. Budapesta este renumita pentru baile termale, iar la Gellert Spa pretul de intrare este destul de accesibil.

Plimbare cu barca, seara tarziu pe Dunare. Veti gasi multe vaporase care organizeaza croaziere.

O ora la Muzeul Transporturilor. Pentru a vedea zeci de locomotive vechi, reproduse cu cele mai mici detalii si masini de epoca.

Bastionul Pescarilor din districtul Castelului, Budapesta.

Budapesta

Cele mai frumoase locuri de vazut si vizitat in Budapesta

Podul cu lanturi si lei. Este primul pod construit peste Dunare intre Buda si Pesta. Este deosebit de frumos mai ales noaptea, luminat de sute de beculete.

Castelul Buda si imprejurimile sale, aflat pe dealul Buda.

Palatul Regal, situat in districtul castelului.

Grotele si labirintul de la castelul Buda.

Biserica Matias amplasata in districtul castelului.

Bastionul Pescarilor, districtul Castelului. A avut un important rol in apararea orasului. Este o cladire alba cu turnuri tuguiate.

Pestera Pálvölgyi si pestera Szemlőhegyi. Cele mai frumoase pesteri naturale din Ungaria. Pálvölgyi este a 3-a cea mai lunga pestera din tara. In prezent ele sunt rezervatii naturale, protejate de lege.

Parlamentul din Budapesta. O cladire cu o arhitectura impresionanta. Cel mai bine se poate vedea de pe dealul Buda sau cand faceti o plimbare cu barca pe Dunare.

Bazilica Sfantul Stefan. Cea mai mare biserica din acest oras si a treia cea mai mare din Ungaria.

Citadela Budapestei. Situata pe dealul Gellert este una din principalele atractii turistice si locul care ofera cele mai frumoase panorame asupra orasului Budapesta, atat ziua cat si noaptea.

Gellert Spa, un complex de bai termale cu apa de la izvoare minerale naturale. De asemenea exista sauna si piscina in aer liber.

Piata Eroilor. O piata cu mai multe statui amenajate in semicerc. Este principala atractiie culturala a orasului, iar de aici veti putea vizita parcul orasului, sau gradina zoologica.

Muzeul Transporturilor situat aproape de Piata Eroilor este un loc deosebit de placut atat pentru copii cat si pentru adulti. Muzeul gazduieste o colectie impresionanta de locomotive vechi, masini de epoca, aparate de zbor si altele.

Muzeul de Arta cuprinde opere de arta internationale corespunzatoare fiecarei perioade de arta din Europa.

Palatul Printesei Sissi de la Godollo. Aflat la jumatate de ora distanta de Budapesta.

Comments