Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Desprins din basmele fratilor Grimm, orasul Bremen este un oras-port, situat de-a lungul raului Weser, la aproximativ 60 km Sud de Marea Nordului. Alaturi de Berlin si Hamburg, este orasul cu statutul de “land” din Germania.

Legenda din Bremen

O legenda spune ca Bremen va ramane independent atata timp cat statuia cavalerului protector al orasului, Roland, va vegea asupra locuitorilor. Mai sus de statuia legendarului Roland se afla o alta statuie-atractie pentru vizitatori: “Muzicantii din Bremen“, deveniti cunoscuti datorita basmului Fratilor Grimm. Se spune ca cine atinge statuia va beneficia de o portie de noroc pe termen nelimitat.

Obiective turistice in Bremen

Camin al celor mai faimosi cantareti, Bremen este si un cuib de stiinta, inalta tehnologie, industrie si legenda. Are statutul de cel mai vechi oras de coasta al Germaniei si al doilea intre porturi dupa Hamburg.

Istoria lui incepe acum 1200 de ani, cand primii locuitori s-au stabilit pe o duna, la malul raului Wesser. Succesul micului oras cu doar 660.000 de locuitori este dat de atractiile oferite de istoria pe care o poarta cu mandrie si o ofera vizitatorilor prin Altstadt (vechiul oras), unde sunt cele mai multe puncte de atractie pentru vizitatori, dar si in Markplatz.

Cea mai veche biserica din oras, St. Johann, se gaseste in Schnoor, cartierul vechi din Bremen, datand din secolul XI, cu picturi din secolul XIV. La fel de spectaculoasa este Catedrala St. Petru (secolul XIII), aflata la est de Marktplatz, cu sculpturile lui Moise, David, Petre si Paul.

Bremen – Doua orase, o regiune

In Bremen nu numai istoria este impresionanta, ci si tehnologia dezvoltata. Aici se gaseste unul dintre cele mai interesante parcuri din lume: “Universum“, compus din trei locatii. Cladirea are aspectul unei nave extraterestre, in ale carei camere se pot experimenta imponderabilitatea in spatiu, intunericul absolut si o serie de mirosuri demult disparute.

Daca iti doresti sa ajungi pe luna fara sa parcurgi atatia kilometri, mergi in Bremen, in parcul de descoperiri, unde principala tema este miscarea. Poti sari de pe Luna, te poti urca pe pereti sau te poti tari prin tuneluri. Botanik este o prelungire la parcul public care tinde sa fie pentru biologie ceea ce este Universum pentru stiinta.

Comments

Exit mobile version