Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Pentru o vacanta interesanta, nu foarte departe de casa si nu extrem de scumpa, Serbia ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri, cu atat mai mult cu cat orasul in care veti merge va fi Belgrad, unul dintre cele mai vechi ale Europei.

Dovezile privind atestarea acestui oras incarcat de istorie dateaza inca de pe vremea Romanilor, din secolul al cincilea, asadar va puteti imagina cu ce resurse turistice va intampina capitala Serbiei, renumita deasemenea si pentru ca este orasul cu unele dintre cele mai impresionante arhitecturi de pe continent.

Desi inca urme ale comunismului si ale unui razboi se mai pot zari, acestea nu umbresc cu nimic frumusetea orasului si locurile parca rupte din basme pe care le aveti de vazut aici. Desi poate nu cunoasteti multe persoane care sa fi ales ca destinatie de vacanta Serbia si capitala sa, va garantam ca este o alegere care va surprinde turistul din toate punctele de vedere.

Atractii turistice Belgrad

Skadarlija. Una dintre principalele atractii turistice este aceasta strada, imprejmuita de lacul Skadar. Aici veti descoperi o multime de cladiri decorate cu picturi, magazine cu suveniruri, cafenele uimitoare si un parc pentru relaxare.

Catedrala Sf. Sava. Aceasta este cea mai mare biserica ortodoxa din lume si totodata si cel mai cunoscut obiectiv turistic al Belgradului. Inaltimea sa este de 134 metri iar capacitatea ajunge pana la 10.000 de persoane ce se pot alatura corului de 800.

Muzeul Iosip Broz Tito. Daca nu stiati, Josip Broz Tito este unul dintre cei ai mari colectionari de bastoane si palarii din Europa daca nu si din lume, obiecte pe care le puteti admira in cadrul acestui muzeu si care, veti vedea sunt cu mult mai complexe decat va imaginati.

Resedinta Printesei Ljubica. Sotie a regelui Milos, aceasta avea un adevarat palat drept resedinta, palat ce acum este muzeu deschis turistilor interesat sa vada singurul stil Balcanic arhitectural din Europa.

Palatul Regal. Unul dintre cele mai vizitate palate din Belgrad, el nu uimeste numai prin arhitectura sa ci si prin multitudinea operelor de arta expuse si a decoratiunilor interioare, poleite cu aur.

Muzeul Nicolai Tesla. Muzeu dedicat celui ce a inventat curentul alternativ, aici veti gasi adapostite o multime de ustensile folosite precum si fragmente din experimentele sale.

Cele mai bune hoteluri Belgrad

Hotel Boutique Tash de trei stele este situati in centru, aproape de principalele atractii turistice si va pune la dispozitie pe langa cele doua piscine, sauna, baie de aburi si masaj de relaxare.

Balkan Inn de trei stele va ofera, in diverse locatii ale orasului, apartamente moderne, complet utilate, ideale pentru 2-6 persoane care nu doresc sa se cazeze la hotel si prefera confortul unei case pe durata vacantei.

Hotel Life Design de patru stele, recent construit dispune de camere amenajate elegant si de acces gratuit la centrul Sauna World a carei zona Five Elements ofera mai multe tipuri de sauna, bai cu aburi si dusuri cu efect de ploaie tropicala.

Hotel Nevski de patru stele, este un loc in care puteti petrece atat clipe odihnitoare cat si clipe delicioase, hotelul punand la dispozitie un restaurant cu specific international si traditional.

Hotel Nine Square de cinci stele, unul dintre cele mai luxoase hoteluri din Belgrad isi intampina turistii cu un restaurant rafinat traditional la parter si unul japonez la ultimul etaj precum si cu acomodari dintre cele mai moderne si un generos centru wellness si spa Sisley care are printre multe altele, o piscina de 18 metri lungime.

Sfaturi utile pentru cumparaturi in Belgrad

Daca aveti un buget generos va puteti indrepta catre suburbia Zemun unde exista o intreaga strada dedicata brandurilor de lux, cu preturi, bineinteles pe masura caci nu sunt imitatii. Daca, insa, bugetul este unul ceva mai redus, va recomandam magazinele din Mall-ul Delta City, cele aflate pe strazile pe care va plimbati si pietele, in special cele din centrul orasului. Indiferent ca visati sa gasiti suveniruri speciale sau imbracaminte si accesorii, magazinele din Belgrad va pot satisface dorintele de shopping fara a avea de cautat prea mult si fara a plati sume exorbitante.

Comments

Exit mobile version