Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Stiti destinatiile acelea despre care toata lumea vorbeste, cu care sunt poze pe tot internetul si cand ajungi acolo te trezesti ca ai parte de o mare dezamagire? Micutul Bari, din zona Apulia, Italia, nu este deloc asa! Din contra, este un loc de care cu siguranta nu ne asteptam sa se transforme intr-una dintre cele mai frumoase amintiri de vara. Pare o destinatie nu foarte cunoscuta, putin subestimata, dar care ne-a adus un concediu minunat. Ne-am dus cu planul sa vizitam toate orasele din jurul Bari, dar cand am vazut ce frumos este acest mic orasel pescaresc, cu greu am vrut sa mai plecam.

Ce este atat de fermecator la Bari? Nu-mi dau seama daca mi-au placut mai mult strazile late presarate cu palmieri sau stradutele inguste din centrul vechi, pizza sau pastele delicioase, plaja sau portul, viata de zi sau viata de noapte. Bari este un oras care le are pe toate. Un loc mic de bronzat la Adriatica, peisaje de vis, multa traditie si mancare exceptionala, magazine, piete de fructe, o faleza de poveste si poate cel mai mult ne-a impresionat centrul vechi.

Atmosfera autentic italieneasca pe strazile din Bari

Aici inca locuiesc familii din generatie in generatie, cu bunicute care fac paste in plina strada si le lasa la uscat in vazul tuturor, cu tatii care pun mese in mijlocul strazii si savureaza o bere rece cu baietii lor, cu copiii galagiosi care se pierd pe stradute tinand in mana steagul Italiei si adolescentii care conduc Vespa-urile vintage printre cele mai inguste spatii. Parca miroase mereu a sos de rosii si se observa traditiile italiene foarte puternic in aceasta regiune.

Cel mai bine simti orasul in Bari Vecchia, cand savurezi o pizza Margherita de 1 euro cu o bere italiana, in pietele cu istorie, care abunda in oameni care au venit sa respire un alt aer. Terasele sunt pline, gelaterii sunt luate cu asalt si Lungomare este fermecator luminata. Exista foarte multe bisericute vechi si cladiri cu o arhitectura pe care trebuie sa o vezi pe viu ca sa o apreciezi. Nu mai ai nevoie de nimic pentru o vacanta simpla la mare, intr-un loc absolut clasic italian.

Comments