Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Exceptant clasicele obiective turistice, pe care le puteti gasii in ofertele de promovare ale celor mai multe agentii de turism, in lume exista si atractii unice, aflate intr-un real pericol. In acest articol puteti gasi 6 dintre aceste atractii turistice pe cale de disparitie.

  1. Abu Mena – Egipt

Primul loc in top atractii turistice pe cale de disparitie el este ocupat de catre situl arheologic de la Abu Mena. Situl arheologic de la Abu Mena, din Egipt, este supus in permanenta amenintarii exercitate de presiunea apelor subterane, de cresterea urbana si de dezvoltarea agricola. Solul argilos se impregneaza constant cu apa si formeaza adevarate cratere in inima ruinelor. O alternativa mai sigura si mai impresionanta o reprezinta vizitarea catacombelor de la Kom el Shoqafa, din Alexandria, considerata una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

  1. Monumentele medievale – Kosovo

Asociat cu distrugeri si conflicte armate, Kosovo are si o latura ascunsa si insuficient exploatata din punct de vedere turistic. Mostenirea medivala pe care o detine Kosovo este aproape necunoscuta publicului larg, iar aici mentionam cele patru relicve care dateaza inca din secolele XIII si XIV pe numele lor manastirile Decani, Pec, Gracanica si Biserica Maicii Domnului din Ljevisa. Bogat decorate cu picturi murale, siturile sunt in pericol de disparitie, din cauza instabilitatii politice.

  1. Catedrala Bagrati – Georgia

Locul 3 in top atractii turistice pe cale de disparitie il ocupa Catedrala Bagrati din Georgia. In secolul III, Georgia era in topul tarilor care trecusera la crestinism si una dintre putinele in care se puteau vedea catedrale, manastiri si biserici. Cele mai renumite sunt cele din Bagrati, adevarate capodopere religioase crestine, in timp ce Manastirea Gelati este un locas de cult deosebit, bogat decorat cu fresce si picturi murale.

  1. Manastirea Gelati – Georgia

Locul 4 in top atractii turistice pe cale de disparitie este ocupat de Manastirea Gelati din Georgia. Cele mai renumite biserici, catedrale si manastiri din Georgia sunt cele din Bagrati. Catedrala din secolul XI este o capodopera religioasa crestina, in timp ce Manastirea Gelati este bogat decorata cu fresce si picturi murale.

  1. Bariera de corali – Belize

Locul 5 in top atractii turistice pe cale de disparitie se afla bariera de corali din Belize. Aflat in coltul de sud-est, Belize ofera nu mai putin de 386 de kilometri de coasta si ramane o atractie irezistibila pentru scafandrii. Alternativa turistica o constituie muntii Maya, cei mai inalti masivi muntosi din Belize si ‘gazda’ unor ruine antice.

  1. Mormintele regilor Buganda – Uganda

Pe locul 6 in top atractii turistice pe cale de disparitie, gasim mormintele regilor Bugdanda de la Kasubi, Uganda. Construite in secolul al XIX-lea, mormintele sunt protejate de UNESCO si sunt destinate celor patru regi ai regatului Buganda, din Uganda. Ambele parti au promis ca vor reconstitui situl sacru, dar cu toate acestea, tensiunea nu a disparut. Cel mai bine, indreapta-te catre Altarul Martirilor Namugongo, un memorial pentru cele 30 de victime ale masacrului religios comis in Buganda anului 1886.

Comments

Exit mobile version