Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

French Frigate Shoals, cunoscut de catre localnici sub deunmirea de Kanemiloha’i, este cel mai mare atol din Insulele Hawaii de Nord-Vest, cu o suprafata totala de uscat de 248.914 metri patrati in timp ce suprafata totala atinge 940 kilometri patrati.

Atolul French Frigate Shoals

Locuri de vizitat in French Frigate Shoals

Pe langa flora si fauna marina abundenta, cea mai mare insula, Tern Island, are o suprafata de 105.275 metri patrati si gazduieste o pista de aterizare de 914 × 61 metri si cateva cladiri permnente apte de a gazdui un numar restrans de persoane. Cladirile sunt folosite de catre angajatii Fish and Wildlife Service, avand in vedere ca zona este declarata rezervatie naturala. La Perouse Pinnacle este cel mai vechi si mai izolat rest vulcanic din lantul hawaiian.

Istoric atolul French Frigate Shoals

Abia in 6 noiembrie 1786, La Perouse a ajuns aici, venind dinspre Monterey catre Macau, insa nu a fost o ocazie fericita pentru ca marinarii au zarit tarziu valurile care se spargeau de recif, iar cele doua frigate ale sale, Boussole si Astrolabe au trecut cu mari riscuri la doar cateva sute de metri de recif.

Comments