Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Andorra este un mic colt de rai pe pamant, situat intre Franta si Spania, cu capitala la Andorra la Vella. Datorita amplasarii sale in Pirineii de est, Andorra are o multime de atractii turisice, mai multe decat te-ai fi asteptat!

Biserica Sant Joan de Casseles. Situata pe o mica colina, intr-un stil roman-lombard si este incredibil de bine conservata, la interior aceasta si-a pastrat decorurile originale, cu sculpturi si picturi inca din secolul 16.

Andorra - Biserica Sant Joan de Casseles

Centrul spa Caldea. Andorra, muntii Pirinei… nu ai cum sa treci cu vederea unul din cele mai frumoase centre spa din regiune. Pentru a avea parte de o experienta inedita, intr-un cadru magnific, centrul spa Caldea este unul din cele mai mari centre spa din Europa, propunand un numar impresionant de activitati. Nu trebuiesc ratate sesiunile nocturne!

Centru spa Caldea

Satul Ordino. Este o mica bijuterie care trebuie neaparat descoperita. Plimba-te pe stradutele pline de istorie ale satului, ia pranzul in apropierea primariei si profita din plin de cadrul somptuos.

Satul Ordino

Statiunea de ski Grandvalira. Intrucat Andorra este formata predominant din munti inalti, cel mai inalt varf fiind Coma Pedrosa de 2.942 metri, Grandavilara, chiar daca este o statiune de ski, se poate vizita si vara datorita activitatilor sportive, multe dintre ele gratuite, pe care le ofera turistilor precum tirul cu arcul sau caiacul canoe.

Ski in Andorra

Ansamblul istoric Les Bons. Andorra beneficiaza de multe locuri in care ai impresia ca te intorci in timp. Biserica San Roma si ansamblul istoric Les Bons reprezinta un loc iesit din comun. Aceasta biserica romana din secolul 12 este pur si simplu deosebita. La iesirea din biserica nu ezita sa vezi si cartierul Les Bons, cartier care dispune de un plan de protectie arhitecturala din 1997.

Ansamblul istoric Les Bons

Sanctuarul Meritxell. Acesta este locul in care este omagiat patronul Andorrei si este ul loc unic, incredibil. Lumina patrunde in sala principala ai carei pereti sunt din sticla, iar jocul de oglinzi este pur si simplu magnific. Este un amestec de sanctuar catolic, combinat cu manastire, care aduce a moschee, in stil avangardist.

Comments