Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Aflata in sudul insorit al Portugaliei, regiunea Algarve este destinatia noastra favorita in aceasta vara. Desi nu se afla pe primul loc in topul celor mai cautate vacante la mare din Europa, Algarve te va surprinde cu plaje aurii, castele maure si ruine romane ce iti vor capta imaginatia si sate pescaresti pitoresti unde vei servi cele mai delicioase preparate traditionale.

Daca ti-am starnit interesul, hai cu noi intr-o incursiune prin aceasta regiune fascinanta din Portugalia. In Algarve zonele turistice cu hoteluri uriase si statiuni care si-au pierdut farmecul in urma cu jumatate de secol, atunci cand au fost descoperite de turisti, se impletesc cu satele medievale, in care traditiile au ramas aceleasi de mii de ani.

Coasta insorita din sud este un paradis nu doar pentru cei aflati in cautarea locului perfect pentru bronzat, ci si pentru cei interesati de petreceri si viata de noapte care sa rivalizeze cu cea din Ibiza. Plajele cu nisip auriu sunt locul ideal unde sa te recuperezi dupa o noapte de pomina, iar stancile uriase ce se inalta falnice peste valurile albastre iti ofera panorame minunate in timpul drumetiilor in natura.

Pe masura ce te indepartezi de plajele superbe, vei descoperi o noua latura a regiunii Algarve. Sate adormite, in care modul de viata al localniciilor a ramas aproape la fel de secole, te vor intampina cu stradute inguste si o atmosfera calma si prietenoasa. Din cand in cand, dealurile perfect verzi sunt decorate cu ruine romane antice sau palate maure ce te vor uimi cu frumusetea lor.

Cele mai frumoase locuri din Algarve

Unul dintre cele mai frumoase orase din Algarve este Lagos. Sufletul acestui orasel inundat de soare se afla in piata de peste unde, dupa ce te vei obisnui cu galagia si multimea de oameni agitati, vei putea vedea o sumedenie de specii de peste si alte creaturi marine ciudate, aranjate cu grija pe mesele negustorilor. La etajul superior in schimb, in piata de legume si fructe, vei da peste o adevarata simfonie de culoare si miresme.

La 30 de kilometri distanta se afla un alt oras superb. Sagres este localizat in extremitatea vestica a regiunii Algarve si il vei repera foarte usor gratie fortaretei medievale cu acelasi nume ce sta pe marginea stancilor abrupte. Fa o plimbare pana la malul prapastios si vei observa pescari ce stau agatati de pietre, 70 de metri peste valurile inspumate. Ascultand zgomotul asurzitor al oceanului, vei avea impresia ca te afli la marginea lumii.

La final, o vizita in Faro, capitala regiunii Algarve, este obligatorie. Porneste la pas prin centrul medieval al orasului Faro, pe strazile intortocheate, marginite de portocali cu fructe uriase ce atarna precum globurile de Craciun. In Piata Catedralei, Largo da Se, poti admira vechea catedrala si restul cladirilor decolorate de soare si briza. Parcul Natural Ria Formosa, aflat chiar la iesire din orasul Faro, te va surprinde cu peisajele sale exotice deminate de insule si dune de nisip.

Daca ti-a mai ramas timp, relaxeaza-te pe plajele uriase din parc si alege cele mai frumoase scoici ca amintire din acest taram de vis. Tu ai vizitat regiunea Algarve? Povesteste-ne ce ti-a placut cel mai mult acolo!

Comments

Exit mobile version