Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

De ceva timp, una dintre dorintele de calatorie au fost casutele din micutul orasel Alberobello, din tocul Italiei: construite din piatra alba, cu acoperisul gri, conic si cu semne mistice. Am avut grija sa-mi indeplinesc propria dorinta si am descoperit ca pe viu sunt cu adevarat spectaculoase, iar acest orasel merita vizitat daca esti in sudul Italiei. La Alberobello am ajuns cu trenul din Bari, calatoria a facut aproximativ o ora jumatate, si din gara am pornit in cautarea raiului trulli-urilor. Aceste casute din piatra, inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, creeaza un peisaj care pare desprins din alta lume. Acestea au fost construite, in mare parte, in secolul al XIX-lea si obisnuiau sa fie casele agricultorilor si spatii de depozitare, acum fiind un exemplu de traditie bine pastrata.

Alberobello – Viziteaza casele Trulli

Singurul lucru care rupe linistea acestui orasel pitoresc este multitudinea de turisti care misuna pe cararile albe bifurcate in toate directiile, de-a lungul carora poti vedea magazine si restaurante adapostite in Trulli. Pentru a duce o amintire palpabila cu tine acasa, ai ocazia sa-ti cumperi suveniruri sub forma de trulli, create de localnici chiar din piatra din care sunt construite si casele, unii iti arata chiar si cum sunt facute. Acestia au o mandrie mare cand vine vorba de traditiile locale si celebrarea istoriei Italiei.

La pranz poti savura niste orecchiette, pastele specifice zonei, cu un pahar de vin italian aromat, din struguri de pe dealurile din apropiere. Apoi iti recomandam sa te bucuri de peisaj, iar daca te plimbi lent pe potecile pietruite vei avea ocazia sa dai de carari laturalnice care duc spre cele mai frumoase panorame ale orasului si spre curti interioare cu adevarat magice. Ia o pauza pe terasele cu mancaruri ale caror miresme ajung pana in strada, descopera enotecile, colturile verzi si locuri de poveste cu vedere spre acoperisuri. Respira adanc si lasa orasul alb, cu peisaje pitoresti si impodobit cu flori sa te cucereasca la fiecare pas!

Comments

Exit mobile version