Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Centrul orasului Amsterdam este perfect pentru plimbare si pentru a intra in atmosfera! Capitala Olandei, dimineata la ora 09.00 este chiar amuzanta, pentru ca ai ocazia sa vezi furnicarul de biciclete colorate indreptandu-se in toate directiile.

Amsterdam Capitala Olanda

Muzeul Our Lord
O vizita la Our Lord in mansarda cladirii de pe Oudezijds Voorburgwal 40. Datand din secolul 17, cladirea vorbeste despre cum traiau pe vremuri oamenii in Amsterdam, precum si despre revolutia religioasa de-a lungul timpului. Mansarda gazduieste o mica biserica catolica construita de proprietarul de atunci al casei, in secret fata de autoritatile unui Amsterdam predominant protestant.

Our Lord museum in Amsterdam

Biserica Oude Kerk
Daca vrei sa vezi si cealalta fata a monedei ecleziastice, urca de-a lungul strazii catre Oude Kerk. Aerisita, spatioasa, rigida, datand din secolul 14, biserica a fost construita pe un cimitir, podeaua este acoperita de pietre de mormant. De asemenea, Oude Kerk se afla in mijlocul Cartierului Red Light, deci asteapta-te mai degraba la mai multe semne lumesti pe masura ce inaintezi spre sud.

Oude Kerk church Amsterdam

Muzeul Hermitage Amsterdam 
Hermitage Amsterdam este una dintre cele mai noi atractii ale orasului, inaugurat in 2008. Poti admira aici multe dintre operele de arta ce au fost ani la randul expuse la Hermitage St. Petersburg. Lucrarile sunt expuse intr-o cladire istorica din secolul 17, langa raul Binnenamstel. Mai multe detalii aveti aici www.hermitage.nl

Braseria Harkema
Nimic nu creste pofta de masa mai mult decat cultura! Braseria Harkema te ademeneste intr-o locatie originala din Amsterdam, o fosta magazie de tutun, cu feluri europene cu delicioase influente olandeze. Merita sa incerci supa de sparanghel, lasagna cu branza de capra sau friptura cu cartofi prajiti si sosul Bearnaise!

Muzeul Van Gogh
Fa o vizita la Muzeul Rijksmuseum, la care ajungi trecand peste cateva dintre canalele din Amsterdam, si unde poti admira cea mai mare colectie a maestrilor olandezi. Este poisbil ca o parte din cladire sa fie in renovare, insa ai o alternativa invecinata la Muzeul Van Gogh.

Van Gogh museum Amsterdam

Cartierul Jordaan
Daca vrei sa vezi orasul Amsterdam din pozele din reviste sau de pe ghidurile turistice, mergi spre vest de-a lungul canalului Keizersgracht catre cartierul Jordaan. Aici vei gasi cladiri colorate, casute pe apa cu acoperis de flori si biciclete in asteptare oriunde iti poti imagina un loc liber. Initial cartierul muncitoresc din Amsterdam, astazi Jordan este plin de galerii de arta, restaurant si baruri. Este foarte interesant sa vezi cat de inguste sunt unele dintre casele din Jordaan.

Canalele din Amsterdam
La intalnirea celor mai frumoase canale din Amsterdam, Brouwersgracht (Canalul Berarului) si Herengracht (Canalul Gentleman-ului) vei gasi un loc excelent pentru a lua o cina traditional olandeza, restaurantul Belhamel. Nu rata pieptul de rata cu piure de cartofi sau purcelul de lapte cu lime si maghiran.

Jazz Bar in Amsterdam
Nimic nu este mai potrivit pentru a incheia o vacanta la Amsterdam decat intr-un jazz bar, iar Brix Food ‘n’ Drinx pe strada Wolvenstraat 16 in cartierul Jordaan este exact ceea ce cauti. Intra in atmosfera boema din Amsterdam cu muzica jazz live in unul dintre cele mai trendy baruri din oras.

Jazz Bar in Amsterdam

Revelion in Amsterdam
Locul unde trebuie neaparat sa te afli daca petreci Revelionul in Amsterdam, in aer liber, este Piata Nieuwmarkt. Petrecerea de Revelion incepe la 23:00, dureaza pana la 02:00, si culmineaza cu focurile de artificii de la miezul noptii. Dupa incheierea sarbatorii in aer liber, poti alege una dintre vestitele Coffeeshop-uri in Amsterdam din apropierea Pietei Nieuwmarkt pentru a continua distractia de Revelion in Amsterdam.

The Red District in Amsterdam

Daca vrei sa vezi cum se sarbatoreste revelionul si in alte zone din Amsterdam, poti face turul petrecerilor in aer liber din Rembrantsplein, Leidseplein si Piata Dam (unde se aduna multi turisti, poti cumpara bere de la corturile special amenajate si poti asculta muzica live). Indiferent de zona unde are loc petrecerea, traditia spune ca atat localnicii cat si turistii trebuie sa aduca o sticla de sampanie, pentru ca la miezul noptii de Revelion in Amsterdam, toata lumea se imbratiseaza si bea din propria sticla de sampanie. Si pentru ca vorbim totusi de Amsterdam, revelionul se sarbatoreste si in Cartierul Red Light, cu un Bal al Femeilor Usoare.

Comments